Скандинавски мъх MOSSdecor

Горски мъхове

MOSS decor – зелени стени от полярен мъх

Зелените интериорни решения MOSS decor могат да се прилагат като покритие на цели интериорни стени, интериорни пана и картини, интериорни акценти и архитектурни елементи, интериорно брандиране и декорация. Предимството на този тип креативно вертикално озеленяване е неповторимата зелена визия и усещане за автентична свежест, намалява стреса и облекчава умората, подобрява околната среда. Горските мъхове са подходящи е за интериорни покрития в изискани заведения, хотели, спа зони, болници и дома, но също така намират приложение и при зеленото брандиране и екологична реклама на открито и закрито.

Зелени интериорни акценти в клиника в гр. София Интериорна стена от светло зелен естествен мъх в бизнес сграда

Голямото предимство пред традиционното вертикално озеленяване /вертикални градини/ с поливни системи е, че MOSS Decor не изисква поддръжка, поливане и подрязване, не задържа прах и е негоримо. Естествената влажност на въдуха в помещенията е напълно достатъчна, за да поддържа свежестта и добрия външен вид на мъховете. Необходимо е относителната влажност на въздуха да бъде в нормални за обитаване граници. При стойности по-ниски от 40-50% покритието от мъхове се втвърдява и става ронливо при пипане, но при възвръщане на нормалната влажност вертикалното озеленяване възвръща естествената си мекота.

Приложението на MOSS decor изцяло зависи от индивидуалните усещания на клиента и препоръките на вашите интериорни проектанти. За размерите на интериорните стени ограничение не съществува – от естествени зелени картини с размер 1 кв.м. до цялостни облицовки на стени и носещи колони. Съществуват възможности за произволни форми и заобляния, както и оформяне във всякакви графични елементи, лога и букви като мъховите повърхности могат да се съчетават с най-различни материали по вкуса на клиентите. Дебелината на мъха е от 3 до 7 см, а дебелината на плоскостта под него 8-10 мм. Теглото на мъха е около 6-7 кг. на кв.м.

Нашият екип подбира и оформя ръчно най-добрите екземпляри от растението, след което ги подрежда внимателно на ръка върху предварително подготвени плоскости до получаването на възможно най-плътен и богато аранжиран с мъхове зелен килим, наподобяващ максимално естествените мъхови покрития в скандинавските гори.

Този трудоемък и времеотнемащ производствен процес обосновава относително високата цена на крайния продукт, но с гордост можем да твърдим, че стриктно следваме традиционната изцяло ръчна техника за вертикално аранжиране на полярните мъхове, позната от древни времена на скандинавските майстори като използва максимално количество отлично селектирани чимове без пестене на материал и така гарантира един от най-висококачествените продукти на пазара на интериорни декоративни повърхности – предпоставка за една неповторима визия със сюрреалистичен привкус.

Рекламна табела от Скандинавски мъх Лого от естествен мъх в офис на институт по клинични епертизи

MOSS Decor дава възможност за изработка на мобилни интериорни пана и картини, които могат да се местят лесно от едно място на друго – например през летния сезон зелената картина може да бъде в градината на ресторанта, а през зимата във вътрешния салон. Монтажът на вертикалното озеленяване от мъх се осъществява посредством крепежни елементи като предварително изработените панели от плътен слой мъхове се закрепят върху желаната повърхност.

На снимките в раздел галерия можете да разгледате как изглежда в суров вид новия ни продукт, както и снимки от проекти с приложение на мъхове и зелени растения върху интериорни стени и рекламни бордове. Информация за материалите, трайността и някои технически спецификации на зелените интериори и вертикално озеленяване MOSS decor, моля прочетете на страницата със свойствата на покритията от мъх. За допълнителна информация и оферти, моля пишете на office@MOSSdecor.bg или на телефон: 0885 004 190.